Leesbrillen

Wanneer lezen lastig wordt

Leesbrillen worden naarmate u ouder wordt soms noodzakelijk, doordat de elasticiteit van de ooglens kan afnemen.

U kunt moeilijker scherpstellen en krijgt bijvoorbeeld opeens moeite met lezen. We noemen dit verschijnsel ‘Presbyopie’ of ook wel ‘ouderdomsverziendheid’. De term ouderdom moet u hier overigens wel ruim opvatten, want men kan al zo rond het veertigste levensjaar de eerste symptomen vertonen.

Heb ik een leesbril nodig?

Wat zijn die symptomen? U kunt ouderdomsverziendheid herkennen aan moeite met lezen: u kunt letters beter lezen als deze op een armlengte afstand worden gehouden dan wanneer u het leesmateriaal op normale afstand houdt.

Als u uzelf hierin herkent, is er geen reden tot paniek. Presbyopie is gelukkig niet ernstig en gemakkelijk te verhelpen met een bril op maat. Wij helpen u graag weer fijn en ontspannen lezen met ons assortiment leesbrillen!

Leesbrillen
Lees meer over leesbrillen

Soorten leesbrillen

Er zijn twee soorten leesbrillen. Kant-en-klare leesbrillen die u zo kunt meenemen en leesbrillen op maat. Zeker wanneer u veel leest adviseren wij een leesbril op maat aan te schaffen. Wilt u een leesbril die niet alleen functioneel is maar ook leuk staat? U kunt leesbrilglazen in al onze monturen plaatsen. Zo kunt u ook in het openbaar gezien worden met uw leesbril!

Een leesbril kopen

Wanneer u voor het eerst een leesbril aanschaft is het handig om uw ogen te laten testen. Dan weet u precies welke sterkte u nodig heeft. Bij Olbers & IJlstra opticiens krijgt u bij aanschaf van een leesbril op maat een gratis oogmeting. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u een goede leesbril kiest. Bij sommige afwijkingen zijn namelijk randloze of semi-randloze brillen en brillen met een dun montuur niet geschikt. Bovendien wilt u uiteraard dat uw leesbril ook leuk staat. U heeft bij ons de kans om diverse modellen te passen.

Leesbril in combinatie met contactlenzen

Draagt u contactlenzen voor veraf en merkt u dat u ook een leesbril nodig heeft? Met multifocale lenzen heeft u het beste van beide in één! Met deze lenzen mist u nooit een leesbril wanneer u een menukaart of berichtje op uw telefoon moet lezen.

Leesbrillen