Daglenzen

Elke dag een nieuw paar lenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen waarvan je iedere dag een nieuw paar in doet. Voor wie wil wennen aan contactlenzen en graag afwisselt met een bril, zijn dit de ideale lenzen.

Een ander voordeel van daglenzen is dat ze heel hygiënisch zijn. Je hoeft ze nooit op te bergen, want aan het eind van de dag gooi je ze gewoon weg. Heb je een torische afwijking? Of een leesbril nodig? Ook die zijn in daglenzen te corrigeren. Nog een pluspuntje: zachte lenzen wennen snel. Al snel draag je daglenzen zonder dat je het door hebt.

Daglenzen tegen hooikoorts

Hooikoorts en contactlenzen, het lijkt op het eerste oog geen goede combinatie. Een behandeling van hooikoorts bestaat tot nu toe vaak alleen uit oogdruppels, maar uit onderzoek is gebleken dat het dragen van daglenzen hooikoortsklachten juist sterk kan verminderen!

Het onderzoek
Contactlensdragers die nog geen symptomen vertoonden, maar wel positief reageerden op een allergietest met pollen, werden via de lucht blootgesteld aan de pollen waarvoor ze allergisch waren. Dit gebeurde in verschillende omstandigheden: zonder contactlenzen en met daglenzen. De volgorde was compleet willekeurig. Voor de test werd goed in kaart gebracht welke tekenen van allergie op hun oog te zien waren en welke symptomen de proefpersoon had. De proefpersoon zelf moest tijdens de test de ernst en de duur van zijn symptomen beoordelen.

Resultaten
Alle proefpersonen vonden dat hun ogen veel beter aanvoelden als ze contactlenzen droegen dan wanneer ze geen lenzen in hadden. Ze hadden minder last van een branderig en stekend gevoel en de algehele symptomen duurden minder lang. Ook zagen de ogen er beter uit.

Kom langs voor advies

Twijfelt u nog steeds welke lens het meest voor u geschikt is? Maak dan een afspraak met onze contactlensspecialist. Samen met u kijkt hij wat het beste bij uw ogen en levensstijl past.

Maak een afspraak